Minden szülő örömmel nézi, ahogy a gyermeke felül, feláll, elindul, megszólal, majd elkezdi a kemény fedelű leporellók oldalain felismerni az állatokat, tárgyakat, növényeket. Hamarosan eljön az idő, amikor az első vonalak és ákombákom madárfészekrajzok után megszületik valami felismerhető figura. Az egyszerű rajzok lépésről lépésre gyorsan tanulhatók, és azonnal sikerélményt nyújtanak.

Két- és hároméves kor között

A pici gyermek kezei még vállból, egész karral mozognak. 2-3 éves kor között a gyerekek köröket rajzolnak vonalas, szálas rajzokat készítenek. Ezek még csak firkák, de ha a felnőttek mutatnak néhány egyszerű vonalrajzot, a gyerek rájön, hogy a rajznak van valami jelentése is. Egyéni, hogy melyik gyerek mikor tud olyan rajzot készíteni, ami már hasonlít valamihez, amit egy mesekönyvben látott.

Egyszerű rajzok 3 éves kor felett

Az ügyesedő kezecskékkel hároméves kor felett, már nem ritka, hogy elkészülnek az első egyszerű rajzok lépésről lépésre. Ezt segítik a rajzoló mondókák, vagy csak simán a beszéd és rajzolás összekapcsolása. A gyerek meséli, hogy mit rajzol. Egész kis történetet kerekít. Hagyjuk alkotni!

Azzal is segíthetünk, ha megmutatunk neki alapsémákat. Hogyan kell egyszerű vonalakkal fát, házikót, állatokat rajzolni. Fontos az emberek rajzolása. A gyerek lerajzolja apát, anyát, testvéreit, nagyszüleit. A személyek fontosságát a rajzon elfoglalt méretük mutatja.

Ha szülőként szükséged van egy kis segítségre a közös rajzos foglalkozáshoz, használd a letölthető, egyszerű lépésről lépésre rajzainkat!

Egyszerű baba rajzolása

Egyszerű pont pont vesszőcske rajzolása

Egyszerű mikulás rajzolása

Egyszerű cica rajzolása

Egyszerű kutya rajzolása

Egyszerű béka rajzolása

Egyszerű kacsa rajzolása

Egyszerű nyuszi rajzolása

Egyszerű maci rajzolása

Egyszerű róka rajzolása

Egyszerű ló rajzolása

Egyszerű madár rajzolása

Egyszerű autó rajzolása

Hamar jönnek majd a saját ötletek! Kellemes időtöltést!