A valósághű rajzolás komoly műfaj. A környezetünket, az állatokat, a meséket sokkal egyszerűbb rajzokkal, képekkel, vonalas stílusban is el lehet mesélni. Amikor egy gyermek elkezd rajzolni, valójában egy új nyelvet tanul. Azt tanulja meg, hogyan fejezze ki magát képekkel, színekkel. Ebben segítenek az egyszerű rajzok.

Egyszerű béka rajz készítése lépésről lépésre.

Szülőként sokkal magabiztosabbak lehetünk, ha vannak a tarsolyunkban kész rajz sémák, amelyeket előkapva, pillanatok alatt, pár vonallal és 5-6 színes ceruzával, elkészülhet az egyszerű béka, kutya, cica, nyuszi, kacsa, maci, róka, mikulás, madár, házikó, , pont pont vesszőcske vagy kisautó rajza.

Ebben az oktatóanyagban mutatok egy példát arra, hogyan készül el az egyszerű béka rajz:
További rövid leckékben többféle tárgy és állat egyszerű lerajzolását hasonló módon bemutatom.

A rajzoláshoz szükséges eszközök:

  • Egy papírlap
  • Egy ceruza
  • Bármi, ami sötétebb, mint a ceruza (vékony marker, gél toll, golyóstoll, stb.)

Mielőtt elkezdjük, tartsunk szem előtt néhány dolgot:

Minél kisebbek a rajzok, annál könnyebb lesz a helyes arányok megtartása.

Az oktatóanyag illusztrációs lapján a fázisok egyszerűek, sorrendben vannak, így látható , hogy milyen elemekből épül fel a rajz – nem kell aggódni, ha nem lesz pontosan olyan, tökéletes a forma.

Tipp:
A rajzunk alapját hegyes, kemény ceruzával, finom vonalakkal elő lehet rajzolni anélkül, hogy a ceruzát túl erősen nyomjuk. Ha készen van az előrajzolás, akkor a tollal, géllel, markerrel vagy filctollal át lehet húzni a vonalakat. Ez a sötétebb vonal eltakarja majd a halványabb elő-rajzot. Ilyen módon a halványabb ceruzavonalak nem lesznek láthatóak, csak a sötét körvonalak látszanak. Ha a filctoll, golyóstoll megszáradt a papíron, akkor szépen ki is lehet színezni, de a színezés nem is annyira fontos. Örömteli rajzolást kívánok kicsiknek és nagyoknak.

Az egyszerű béka rajz készítésének fázisai:

Egyszerű béka rajz lépésről lépésre

Kép letöltése: egyszerű béka rajz pdf