Gyermekeink számára a környezetünket, az állatokat, a meséket legegyszerűbb rajzokkal, képekkel, vonalas stílusban is elmesélni. Amikor egy gyermek elkezd rajzolni, valójában egy új nyelvet tanul. Azt tanulja meg, hogyan fejezze ki magát képekkel, színekkel. Ebben segítenek az egyszerű rajzok.

Egyszerű kutya rajz készítése lépésről lépésre

Szülőként sokkal magabiztosabbak lehetünk, ha vannak a tarsolyunkban kész rajz sémák, amelyeket előkapva, pillanatok alatt, pár vonallal és 5-6 színes ceruzával, elkészülhet az egyszerű kutya, cica, béka, nyuszi, kacsa, maci, róka, mikulás, madár, házikó, , pont pont vesszőcske vagy kisautó rajza.

Ebben az oktatóanyagban mutatok egy példát arra, hogyan készül el az egyszerű kutya rajz:
További rövid leckékben többféle tárgy és állat egyszerű lerajzolását hasonló módon bemutatom.

A kutya rajzoláshoz szükséges eszközök

  • Egy papírlap
  • Egy ceruza
  • Bármi, ami sötétebb, mint a ceruza (vékony marker, gél toll, golyóstoll, stb.)

Mielőtt elkezdjük, tartsunk szem előtt néhány dolgot:

Minél kisebbek a rajzok, annál könnyebb lesz a helyes arányok megtartása.

Az oktatóanyag illusztrációs lapján a fázisok egyszerűek, sorrendben vannak, így látható , hogy milyen elemekből épül fel a rajz – nem kell aggódni, ha nem lesz pontosan olyan, tökéletes a forma.

Ez a kutya rajz egyszerűen megrajzolható. Készítsd el te is, vagy rajzoljátok meg közösen a gyerekekkel!

Kutya rajzolás tipp

A  rajzunk alapját hegyes, kemény ceruzával, finom vonalakkal elő lehet rajzolni anélkül, hogy a ceruzát túl erősen nyomjuk. Ha készen van az előrajzolás, akkor a tollal, géllel, markerrel vagy filctollal, át lehet húzni a vonalakat. Ez a sötétebb vonal eltakarja majd a halványabb elő-rajzot. Ilyen módon a halványabb ceruzavonalak nem lesznek láthatóak, csak a sötét körvonalak látszanak.

Ha a filctoll, golyóstoll megszáradt a papíron, akkor szépen ki is lehet színezni, de a színezés nem is annyira fontos. A kutya rajzolása egyszerűen még soha nem volt ilyen szórakoztató. Örömteli rajzolást kívánok kicsiknek és nagyoknak.

+ 1 tipp: sokkal izgalmasabb, ha rajzolás közben választotok egyet a kutyanevek közül és így beszélgettek róla a gyerkőccel.

Az egyszerű kutya rajz készítésének fázisai képekben:

Egyszerű kutya rajz lépésről lépésre

Kép letöltése: egyszerű kutya rajz pdf

Ha ennél is élethűbb kutyát szeretnél rajzolni, akkor nézd meg a Művészház élethű kutya rajzolása cikkét.