Gyermekeink számára a környezetünket, az állatokat, a meséket legegyszerűbb rajzokkal, képekkel, vonalas stílusban is elmesélni. Amikor egy gyermek elkezd rajzolni, valójában egy új nyelvet tanul. Azt tanulja meg, hogyan fejezze ki magát képekkel, színekkel. Ebben segítenek az egyszerű rajzok, ahogy ez az egyszerű cica rajz is.

Egyszerű cica rajz készítése lépésről lépésre.

Szülőként sokkal magabiztosabbak lehetünk, ha vannak a tarsolyunkban kész rajz sémák, amelyeket előkapva, pillanatok alatt, pár vonallal és 5-6 színes ceruzával, elkészülhet az egyszerű cica, kutya, béka, nyuszi, kacsa, maci, róka, mikulás, madár, házikó, , pont pont vesszőcske vagy kisautó rajza.

Ebben az oktatóanyagban mutatok egy példát arra, hogyan készül el az egyszerű cica rajz:
További rövid leckékben többféle tárgy és állat egyszerű lerajzolását hasonló módon bemutatom.

A rajzoláshoz szükséges eszközök:

  • Egy papírlap
  • Egy ceruza
  • Bármi, ami sötétebb, mint a ceruza (vékony marker, gél toll, golyóstoll, stb.)

Mielőtt elkezdjük, tartsunk szem előtt néhány dolgot:

Minél kisebbek a rajzok, annál könnyebb lesz a helyes arányok megtartása.

Az oktatóanyag illusztrációs lapján a fázisok egyszerűek, sorrendben vannak, így látható , hogy milyen elemekből épül fel a rajz – nem kell aggódni, ha nem lesz pontosan olyan, tökéletes a forma.

Ez a házimacsaka rajz egyszerűen megrajzolható. Csak fogj egy ceruzát és készítsd el az alábbi „lépésről lépésre” segédrajz alapján, vagy rajzoljátok meg közösen a gyerekekkel.

Tipp:
A  rajzunk alapját hegyes, kemény ceruzával, finom vonalakkal elő lehet rajzolni anélkül, hogy a ceruzát túl erősen nyomjuk. Ha készen van az előrajzolás, akkor a tollal, géllel, markerrel vagy filctollal át lehet húzni a vonalakat. Ez a sötétebb vonal eltakarja majd a halványabb elő-rajzot. Ilyen módon a halványabb ceruzavonalak nem lesznek láthatóak, csak a sötét körvonalak látszanak. Ha a filctoll, golyóstoll megszáradt a papíron, akkor szépen ki is lehet színezni, de a színezés nem is annyira fontos. Örömteli rajzolást kívánok kicsiknek és nagyoknak.

Az egyszerű cica rajz készítésének fázisai:

Egyszerű cica rajz lépésről lépésre

Kép letöltése: egyszerű cica rajz pdf

Itt találsz egy másik cica rajzot is a Művészház honlapján.