Gyermekeink számára a környezetünket, az állatokat, a meséket legegyszerűbb rajzokkal, képekkel, vonalas stílusban is elmesélni. Amikor egy gyermek elkezd rajzolni, valójában egy új nyelvet tanul. Azt tanulja meg, hogyan fejezze ki magát képekkel, színekkel. Ebben segítenek az egyszerű rajzok.

Egyszerű madár rajz készítése lépésről lépésre.

Szülőként sokkal magabiztosabbak lehetünk, ha vannak a tarsolyunkban kész rajz sémák, amelyeket előkapva, pillanatok alatt, pár vonallal és 5-6 színes ceruzával, elkészülhet az egyszerű madár, cica, kutya, béka, kacsa, maci, róka, kisautó, mikulás, , pont pont vesszőcske, házikó, vagy nyuszi rajza.

Ebben az oktatóanyagban mutatok egy példát arra, hogyan készül el az egyszerű madár rajz:
További rövid leckékben többféle tárgy és állat egyszerű lerajzolását hasonló módon bemutatom.

A rajzoláshoz szükséges eszközök:

  • Egy papírlap
  • Egy ceruza
  • Bármi, ami sötétebb, mint a ceruza (vékony marker, gél toll, golyóstoll, stb.)

Mielőtt elkezdjük, tartsunk szem előtt néhány dolgot:

Minél kisebbek a rajzok, annál könnyebb lesz a helyes arányok megtartása.

Az oktatóanyag illusztrációs lapján a fázisok egyszerűek, sorrendben vannak, így látható , hogy milyen elemekből épül fel a rajz – nem kell aggódni, ha nem lesz pontosan olyan, tökéletes a forma.

Tipp:
A  rajzunk alapját hegyes, kemény ceruzával, finom vonalakkal elő lehet rajzolni anélkül, hogy a ceruzát túl erősen nyomjuk. Ha készen van az előrajzolás, akkor a tollal, géllel, markerrel vagy filctollal át lehet húzni a vonalakat. Ez a sötétebb vonal eltakarja majd a halványabb elő-rajzot. Ilyen módon a halványabb ceruzavonalak nem lesznek láthatóak, csak a sötét körvonalak látszanak. Ha a filctoll, golyóstoll megszáradt a papíron, akkor szépen ki is lehet színezni, de a színezés nem is annyira fontos. Örömteli rajzolást kívánok kicsiknek és nagyoknak.

Az egyszerű madár rajz készítésének fázisai képekben:

Egyszerű madár rajz lépésről lépésre

Kép letöltése: egyszerű madár rajz pdf