Az állatok rajzolása egyszerűen jó tanulási, fejlesztési lehetőség a szülők, és gyerekek számára. Ha szeretnél te is a gyermekeddel egyszerű állatos rajzokat készíteni, akkor most épp jó helyen jársz!

Hogyan rajzol egy kisgyerek?

A kéz finom motorikus mozgása még fejletlen a korai időszakban, ugyanis a kisgyermek ekkor még a mozgás alap feladatait tanulja meg. Járás, egyensúlyozás, majd futás, mászás, és nagy energiákat vesz el a beszéd tanulása. Ezért legyünk belátók és csak a gyermek képességeinek megfelelő teljesítményt várjuk el.

A gyermek látása és megfigyelési módja is fejlődőben van. Például a gyermek által készített állatrajzok egyszerűen csak a lényeges, feltűnő részeket ábrázolják, amiket a gyerek a saját testrészei megtanulása után, az állatokon is képes azonosítani.  (Feje, nyaka, szeme, szája.)

Milyen eszközöket válassz  a rajzoláshoz ?

Az ábrázolás módja még fejletlen, de bájos. A rajzoló eszközök választásakor érdemes nagy, vastag, marokra fogható ceruzát, marokkrétákat választani. Ezekből már igen nagy választék áll rendelkezésre. Rajzolhat a gyerek táblára, amit a falra erősítünk, vannak már öntapadó táblafóliák is. Ha szeretnéd megőrizni, hogy a gyerek keze alól milyen egyszerű rajzok készültek az állatokról, s egyúttal kézügyesség fejlődését is dokumentálod, akkor érdemes vastagabb rajzlapra dolgozni. Kaphatók tekercsben is rajzpapírok, ami egy izgalmas lehetőség.

Nézd meg a weboldalunkon letölthető állatok rajzolása egyszerűen lépésről lépésre rajzokat.
Ezek aranyos kis ötleteket adnak, segítségükkel megtalálhatjátok a saját stílusotokat.

Letölthető rajzok:

Egyszerű béka rajzolása

Egyszerű cica rajzolása

Egyszerű kutya rajzolása

Egyszerű nyuszi rajzolása

Egyszerű kacsa rajzolása

Egyszerű maci rajzolása

Egyszerű róka rajzolása

Egyszerű ló rajzolása

Egyszerű madár rajzolása

Jó szórakozást kívánok kicsiknek, nagyoknak a rajzolós kalandozáshoz!