A feladat egy gyűrű rajzolása? Nem probléma hiszen két körből áll, de mi van, ha a kicsit bonyolultabb és egy gyémánt gyűrű rajz a feladat. Bár ez sem lesz olyan nehéz, ha betartjuk a lépéseket.

Gyémánt gyűrű rajzolása lépésről-lépésre

  1. Első lépésként rajzoljunk egy minél szabályosabb kört.
  2. Most az előző kör köré rajzoljunk egy kicsit nagyobb átmérőjű kört. Eddig nem is volt nehéz.
  3. A nagyobb kör felső részén radírozzunk ki egy kisebb részt úgy, mint ahogy a képen látható.
  4. A következő lépésben egy fordított háztető alakzat (szélesebb V-betűt) rajzoljunk bele a kiradírozott hézagba.
  5. A már meglévő háztető alakzat közepére egy V-betűt rajzoljunk, melynek a szárai rövidebbek, mint a nagyobb társáé.
  6. Ezután csak össze kell húzni a két V-betű végpontjait. Ezzel elkészült a gyémánt alsó része.
  7. Ezután a 4 pontból húzzunk egy-egy rövidebb vonalat, melyek iránya egyfelé, befelé tart.
  8. A következő lépésben ennek a négy egyenesnek a végét kell összekötni egyenes vonalakkal. Kitartás, már majdnem kész!
  9. Már csak egy szélesebb tető-alakzat hiányzik a gyémánt tetejéről. A legegyszerűbb, ha megkeressük a háztető alakzat csúcsát és ezzel szemben kijelölünk egy pontot.
  10. A pontból kiindulva egy-egy vonalat húzunk, egy szélesebb háztetőt formázva.

Érdekességek a (gyémánt)gyűrűről

A (gyémánt) gyűrű hordásának a szokása több évszázadra tekint vissza. A legtöbbször karikagyűrűnek vagy eljegyzés gyűrűnek használt ékszer népszerűség a mai napig töretlen.

Egy legenda szerint 3000 évvel ezelőtt az egyiptomiak kezdték el használni a gyűrűt. Az egyik fáraó egy kör alakú gyűrűt adott a feleségének. A kör a végtelenséget és örökkévalóságot szimbolizálta, ezért az uralkodó úgy gondolta, hogy ez a tökéletes ékszer szerelme kifejezésére.

Bár az első időkben Egyiptomban is kenderből készítették az eljegyzési gyűrűt, de a növényi rostok nem voltak olyan tartósak ezért minden évben újat kellett csinálni. Majd csontból, végül már nemesfémekből, például aranyból készítették a gyűrűket, illetve jegygyűrűket.

Később pedig mindenféle drágakővel többek között az egyik legnemesebbel, a gyémánttal is díszítették ezt az örök szerelmet jelképező ékszert.

Egyes elméletek szerint a gyűrű nemcsak az örökkévalóságot szimbolizálja, hanem ez egy kapu is egyben melyen keresztül a friss házasok elindulnak a közös jövőjük felé.

Érdekesség, hogy maga az ékkő, a gyémánt is az örök kötelék jelképe már hosszú évszázadok óta. Mivel a karikagyűrű is a véget nem érő szerelem, örökkévalóság jelképe, így nagyszerűen passzol ez a drágakő ehhez az ékszerhez. Ezért elmondható, hogy a gyémánt gyűrű valóban a tökéletes ékszer azok számára, akik szerelmüket szeretnék kifejezni.