Ha most kezdesz el rajzolni, akkor még a legtöbb technika, módszer, eszköz bizonyára új lesz neked. Ebben szeretnénk segíteni az alábbi cikkel, rajzokkal és videókkal, hogy ki tudj igazodni ebben az új világban. Rajzolás kezdőknek – tippek és ötletek.

Rajzolás kezdőknek – az 5 legfontosabb eszköz

Már rászántad magad, hogy elkezdesz rajzolni. Az első lépést már megtetted ezzel. A következő, hogy szerezd be azokat az eszközöket, amikkel elkészíted majd az első rajzaidat. Hogy mire lesz szükséged?

  • rajztábla – felülete teljesen sima, hogy a rajzodnál ne üssön át az asztal mintázata;
  • papír – fontos a megfelelő keménységű papír megválasztása;
  • ceruza – jó ha van legalább kétféle keménységű ceruzád;
  • radír – ezekből sem árt, ha van többféle;
  • faragó – a hagyományos (kétlyukú) hegyező a legjobb.

Találtam erről egy szuper videót, amin bemutatják ezt az 5 (+1) legfontosabb eszközt, ez neked is nagy segítség lesz a kezdésnél.

Rajzolás kezdőknek- az 5 legfontosabb eszköz

Egyszerű rajzok kezdőknek

Ha eddig még csak pálcikaembert, vagy török basát (pont, pont, vesszőcske) rajzoltál, akkor kezdetnek keresgélj egyszerű rajzok között, hogy legyen sikerélményed.

Az alábbiakban összegyűjtöttünk neked néhány olyan egyszerű rajzot, amit te is könnyedén le tudsz rajzolni. Illetve gyermekeidnek is meg tudod tanítani. Ha továbbkattintasz, akkor megjelennek az egyszerű rajzok kezdőknek lépésről lépésre:

Ha tovább lépnél…

Ha továbbra is lelkes vagy, akkor ezek után jöhet a következő lépés. Sajátíts el különböző rajzolási technikákat, amivel fejleszteni tudod a rajztudásodat (és mellette még sok mást is). Amit mi már kipróbáltunk, az a jobb agyféltekés rajzolás, amit könnyű szívvel tudunk neked is ajánlani. Ha van lehetőséged, vegyél részt egy ilyen rajztanfolyamon, mert garantáltan megéri az árát. El sem fogod hinni, hogy te magad rajzoltad az ott készített rajzaidat.