A kezdő rajzolóknak, gyerekeknek érdemes olyan tárgyakat választani a rajzoláshoz, amit könnyű megfigyelni, utánozni. Gyerek esetében, ahogy tanulja a tárgyak funkcióját és az őt körülvevő világot, eleinte könnyen rajzolható rajzok segítségével a szavak tanulása is meggyorsítható.

A könnyen elkészíthető rajzok jellemzője, hogy általában vonalasak, néhány egyszerű formát használunk alapnak, mint például a kör, az ovális, a téglalap, négyzet, háromszögek. A részleteket nem dolgozzuk ki, csak jelöljük. Így a száj egy felfelé görbülő ív, a szemek csak pontocskákból állnak, félkörívek alkotják a virágok szirmait, vagy az állatkák tappancsát.

Néhány példa a könnyen elkészíthető rajzokra

Itt mutatjuk gyorsan és könnyen rajzolható rajzok segítségével, hogy pontosan hogyan is kell ezt érteni. Az éppen aktuális ünnep, vagy esemény remek lehetőség ilyen rajzoláshoz. 

Ha jön a húsvét, akkor a tojás, a csibe és a nyuszi formát vegyük elő.

húsvéti tojás
húsvéti nyuszi

Ha anyák napja közeledik, akkor a virágokat, mint a tulipán, margaréta, szegfű, rózsa, ibolya.

virágok

Aranyos kis állatkákat is rajzoltathatunk.

állatok

A kert, a zöldségek, gyümölcsök, növények mindig jó téma.

zöldségek gyümölcsök

Természetesen az óvodáskorú gyerekeknek már jól meg kell tanulni, hogy mi a jelük az oviban. Ezt is érdemes lerajzolni minél egyszerűbb, de kifejező módon, mert minden olyan eszközre, amit a gyerek személyesen használ, és csak az ő számára van fenntartva, ezt a jelet kell majd rátenni ragasztva, varrva vagy rajzolva.

Jó szórakozást hozzá!

Eredeti rajzok forrása:  vecteezy.com , rajzok szerkesztése: Lövei Éva