A rajzolás mellett a színek alkalmazása is egy  izgalmas kérdés. Mutassuk meg a gyereknek, hogyan használja helyesen a színeket és az árnyalatokat. Könnyen rajzolható rajzok sorozatát készítsük el. Ilyen például a csiga- vagy a tojásforma, és a rajzok díszítése, színezése legyen a feladat.

Az egyszerű rajzminták belsejébe rajzolva mutassunk be néhány példát a gyermeknek. Legyen hullámos minta a csigaházon vagy legyen egy pöttyös minta a tojáson. A többit bízzuk rá a gyermek fantáziájára.
Az a feladat elég bonyolult, mert figyelembe kell venni a forma adta kereteket.  Figyeljük meg,  hogy a gyerekek  milyen harmonikusan rakják egymás mellé a színeket. Nem fontos kijavítani, ha elrugaszkodnak a mi elképzeléseinktől.  Példának legyen a csiga színező vagy a tojás színező. Nyomtassuk ki  a pdf-et  műszaki kartonra, és kezdődhet a színezés, rajzolás ceruzával, filctollal.

Tojások színező

Nemcsak húsvétkor (de akkor különösen) érdemes letölteni ezt a tojás színezőt, amit gyerekek és felnőttek is élvezettel festhetnek ki. Az üres tojások pedig lehetőséget adnak arra is, hogy saját remekműveket alkothassatok, fejlesztve ezzel a kreativitást és a képzelőerőt.

Egyszerű rajzminták tojás színező

Kép letöltése: egyszerű rajzminták tojások színező pdf

Csiga színező

Aranyos, bohókás és cuki csigák, melyeket öröm kiszínezni. Töltsd le a színezőt és nyomtasd ki. Csak a képzelet szabhat határt, milyen színekben pompáznak majd a csiguszok.

Egyszerű rajzminták csiga színező

Kép letöltése: egyszerű rajzminták csiga színező pdf