A jobb agyféltekés rajzolás manapság nagy népszerűségnek örvend a rajzolók és rajzolni vágyók körében. A módszert legkönnyebben egy jobb agyféltekés rajztanfolyam keretén belül tudod elsajátítani. De mit kell tudni ezekről a rajztanfolyamokról?

A jobb agyféltekés rajztanfolyam mint módszer

A jobb agyféltekés rajzolás módszer megalkotója egy kedves hölgy, aki maga is kiemelkedő színvonalon rajzolt, a neve Betty Edwards.

Betty művésztanár, aki nem pusztán rajztechnikákat, hanem egy új szemléletmódot dolgozott ki és tanítja is azt. Ennek pozitív hatása az élet más területein is tapasztalható.

„Edwards egy, a modern agykutatás eredményeit felhasználó, teljesen új oktatási módszert dolgozott ki, a jobb agyféltekés rajzolást, amely gyakorlatban alkalmazza Roger Sperry-nek (Nobel-díjas neurobiológus, neuropszichológus) az emberi gondolkodás kettős természetéről szóló úttörő felfedezéseit.” (forrás Wikipédia)

A jobb agyféltekés rajzolás módszere ezt mondja: Most engedd el magad, tégy úgy mintha soha nem láttad volna azt, amit rajzolsz, ne gondolkodj! Csak nézz a szemeddel, és azt rajzold le a papírra, amit a szemed lát! Nem szabad megengedned, hogy a bal agyféltekéd tudománya és emlékei befolyásolják a rajzodat. Csak a jobb agyféltekédre hallgass, a pillanatnyi látványt, a fényeket és árnyékokat, foltokat tedd a papírra!

A jobb agyféltekés rajztanfolyam mint élmény

Ha elmész egy jobb agyféltekés rajztanfolyamra garantáltan meg fogsz lepődni. Min? Saját magadon! Páratlan önbizalom növekedés és elégedettség szokta elönteni a résztvevőket, amikor az előtte utána rajzokat egymás mellé helyezzük. Ahogy a tanítványok megvalósítják a bal agyfélteke háttérbe szorítását, és megvalósítják azt hogy a jobb agyfélteke tapasztalatát felviszik a papírra bekövetkezik a csoda! Tudod mekkora élmény egy olyan rajzot megalkotni ami már életszerű? Ami egyértelműen hasonlít a modellre? Amit mindenki megdicsér?

Ha nem voltál még jobb agyféltekés rajztanfolyamon, akkor ezt most ne hagyd ki! Az tuti, hogy az írás-olvasással nincs gondod, hiszen itt vagy és ezt olvasod! Minden olyan eszköznek birtokában vagy már, amivel ez az élmény neked is örömet szerezhet! Csak egy dolgod van: vágj bele!