Jó szolgálatot tehet a témában érdeklődők számára, ha a jobb agyféltekés rajzolás tudnivalóit és irodalmát egy kicsit összefoglalom.

Mire jó egy jobb agyféltekés rajz könyv?

Ma már minden nagyobb városban elérhető egy jobb agyféltekés rajztanfolyam, és aki teheti, annak mindenképpen érdemes személyesen ellátogatni egy ilyen workshopra. Viszont aki egy kicsit is szégyenlős, és inkább szeretné magára húzni az ajtót otthon, annak legjobb megoldás ha ott lapul a polcán egy jobb agyféltekés rajz könyv. Jó ötlet ha mellé megvásárol egy művészeti oktató videó sorozatot. Így bármikor tanulhat otthonról, és ellesheti a különféle szakmai fogásokat.

A jobb agyféltekés rajz könyv mellé…

A rajzkönyvekben megtaláljuk az összes eszköz leírását, amit a művészellátó boltokban be is lehet szerezni, akár online vásárlással. Érdemes átolvasni az anyagokról szóló tájékoztatót. Olyan boltból vegyünk ilyesmit, ahol jó ügyfélszolgálat van, és a termékek leírása is pontos, alapos. Ha valamit nem értünk, akkor e-mail-ben vagy telefonon kérdezzünk rá, kérjünk ajánlást az eladótól. Aki ilyen termékekkel kereskedik általában jól felkészült, kezdőknek érdemes tanácsot kérni a termékekkel kapcsolatban.

Érdemes a pénztárcánktól függően, a lehető legjobb papírt és eszközöket választani. Kezdetben elég a felső közép kategóriás eszközöket, a „student” vagy „hobby művész” minőséget használni. Amikor kiderül, hogy komolyabban szeretnénk foglalkozni az alkotással, akkor vegyük meg a jó minőségű művészpapírt, ceruzát radírt, szenet, krétát. Mappákat a méltó tároláshoz, rajztáblát és állványt, mert azzal sokkal könnyebb fejlődni, és a műveink is minőségiek és tartósak lesznek. Ne feledjük, hogy a rajzokat fixálni is kell, hogy ne maszatolódjanak el. Az anyagismeretre érdemes odafigyelni, nagyon fontos része az alkotók munkájának.

Néhány jobb agyféltekés rajz könyv felsorolásszerűen:

Remélem ezzel a kis gondolatébresztő ajánlóval megkönnyítem a dolgod, és bátrabban fogsz válogatni a kreatív alkotáshoz szükséges eszközök, és könyvek között!