A rajzolással minden ember találkozik életében legalább egyszer. Ha máshol nem is, az iskolában kötelező tantárgy a rajz. Az persze már más kérdés, hogy ki mennyire szereti meg a rajzolást az iskolában. Itt olyan egyszerű rajzokat gyűjtöttünk össze, amit mindenki le tud rajzolni. Igen, még az is, akinek a legnagyobb rajztudománya a pont pont vesszőcske… Egyszerű rajzok kezdőknek.

A rajzoláshoz szükséges eszközök

A rajzolás azért jó elfoglaltság, mert nincs szükség hozzá sok eszközre. Csupán két fontos hozzávalója van az egyszerű rajzok megalkotásához:

  • egy papírlap
  • egy ceruza
  • +1 extra, ha maximalista vagy: bármi, ami sötétebb a ceruzánál – toll vagy filctoll esetleg más színű ceruza.

Egyszerű rajzok kezdőknek lépésről lépésre

Az alábbiakban összegyűjtöttünk neked néhány olyan egyszerű rajzot, amit te is könnyedén le tudsz rajzolni. Illetve gyermekeidnek is meg tudod tanítani. Ha továbbkattintasz, akkor megjelennek az egyszerű rajzok kezdőknek lépésről lépésre:

A fenti egyszerű rajzokon már túl vagy és szeretnéd magasabb szintre emelni a rajztudásod? Ennek legegyszerűbb módja a jobb agyféltekés rajzolás elsajátítása. Ezzel a módszerrel nemcsak a rajztudásod fejlődik, de rengeteg jótékony hatása lesz az életedre is. Ha nem szeretnél otthon a négy fal között rajzolni, jelentkezz egy jobb agyféltekés rajztanfolyamra, akár gyermekeddel együtt.