Szülőként biztosan te is a legjobbat szeretnéd a gyermekednek. Szeretnéd, hogy boldog legyen, hogy ideje nagy részében azt csinálja, amit valóban szeret. Legyen egészséges, kiegyensúlyozott és sikeres a tanulásban, később pedig a munkájában is. A rajztábor gyerekeknek a legjobb választás, ha gyermeked szeret rajzolni, mert a rajzolással egy kicsit közelebb kerül azokhoz a dolgokhoz, amiket te is kívánsz neki.

Rajztábor gyerekeknek a szünidő alatt

Már eddig is nagyon sok mindent megtettél gyermekeidért: biztosítod nekik a tanuláshoz szükséges, lehető legjobb környezetet, hogy kiteljesedhessenek. Év közben esetleg külön órákra is járatod őket, hogy megállják a helyüket és még jobbak lehessenek. A szünidőben pedig táborba küldöd őket, hogy szabadidejüket hasznosan tölthessék és olyan tevékenységeknek, hobbiknak hódolhassanak, amik valóban érdeklik őket. Így voltak talán már lovastáborban, tánctáborban vagy kalandtáborban. Ha pedig rajzolni is szeretnek, vagy szeretnének, akkor a rajztábor gyerekeknek való.

Ha a szünidő alatt táborba küldöd a gyereked, akkor szeretnéd, hogy:

  • játszva tanuljon – olyan dolgokat, amikre az iskolai órák keretében talán nem kerül elég hangsúly;
  • jó társaságban legyen – közvetlen tanárokkal, felügyelőkkel, jó társaságban esetleg új barátokkal;
  • jól szórakozzon – olyannal foglalkozzon, ami valóban érdekli őt;
  • legyen sikerélménye és feltöltődve érjen haza.

Egy jobb agyféltekés rajztábor gyerekeknek pontosan ezeket adja meg, ha gyermeked érdeklődik a rajzolás iránt.

Jobb agyféltekés rajztábor gyerekeknek

A jobb agyféltekés rajzolás lényegéről már írtunk korábban. Most nézzük, hogy a rajzoláson kívül mi mindenben lehet segítségére a jobb agyféltekés rajztábor gyerekeknek.

Elsősorban persze a rajzolási technikája fejlődik a gyermeknek a jobb agyféltekés rajztáborban is, de nemcsak az. A jobb agyféltekés rajzolás módszerének elsajátításával fejlődik a gyermek kreativitása és kibontakozhat. Emellett ugyanúgy fejlődik a megfigyelőképessége is, képes lesz olyan dolgokat is megfigyelni, amiket azelőtt nem. Segíti a gyermek koncentrációját, amit később az iskolában hasznosíthat, pontosabb és kitartóbb lesz más tevékenységek végzése során is. És mivel a rajzolás rengeteg sikerélménnyel is gazdagítja a gyermeket, ezért az önbizalmát is növeli a jobb agyféltekés rajzolás.