A jobb agyféltekés festőtanfolyam egy magasabb szintre emeli az alkotóképességedet. Ha korábban már készítettél jobb agyféltekés rajzot, akkor számodra már ismerős lesz a módszer lényege. Ha még nem, akkor is épp itt az idő, hogy belekóstolj a színes alkotás örömeibe.

Egy jobb agyféltekés festőtanfolyam során új képességeid jönnek a felszínre, nem csak a rajzolási készséged fog ugrásszerűen fejlődni. Ahogy egyre többet foglalkozol tudatosan a jobb agyfélteke tréningezésével a munkád és az életed számos más területén is meg fog változni a szemléletmódod, sokkal kreatívabban fogod kezelni a feladataidat.

Belépés a színek világába

A jobb agyféltekés festőtanfolyam a forma megalkotásán túllépve, a színlátást, valamint a színkeverési ismeretek elsajátítását veszi célba. Érdekesség, hogy a szín kikeverése bal agyféltekés tevékenység. Több logikai elemet és előzetes tudást kell alkalmaznunk. A színkeveréshez meg kell ismerni például a színkör felépítését. Meg kell tanulni, hogy mit mivel, milyen mennyiségben, arányban keverjünk egy bizonyos színárnyalat eléréséhez. Sok esetben egy profi festő már fejből megmondja, miből mennyit keverve, milyen szín és árnyalat lesz az eredmény, vagyis a bal agyfélteke tudása alapján dolgozik.

Jobb agyféltekés festőtanfolyam – kreatív látásmód

Megláthatod majd, hogyan hatnak egymásra a színek, hogyan emelik ki, vagy hogyan tompítják egymás hatását. Ez már a jobb agyfélteke munkája lesz, hiszen a látásra az érzékelésre kerül a hangsúly. A festés során a forma és szín látásunk nagy szerepet fog játszani. Hiszen a vázlat készítése során először felvázoljuk, majd előrajzoljuk a képet.

A tanfolyam során megismerkedünk a festés különböző eszközeivel, anyagaival, az eszközök használatával. Megtanulod, hogyan érdemes elhelyezni a festőpalettán a színeket, milyen ecsetet válassz, mely színekkel érdemes elkezdeni a festést. Hogyan érdemes a színkeverés után magán a képen egymásra építeni a színeket.

A színekkel való munka, a képalkotás egyik legélvezetesebb és leglátványosabb módja. Próbáld ki te is ezt az önbizalom-építő, kreatív élményt a jobb agyféltekés festőtanfolyamon.

Itt választhatsz neked megfelelő jobb agyféltekés tanfolyamot »