A rajzolás szeretete sokakat egy életen át végigkísér. Te is szeretnéd fejleszteni a rajztudásodat? Manapság már rengeteg féle rajztanfolyam közül választhatsz. Ezek közül választottunk ki néhányat (nemcsak jobb agyféltekés rajzolás technikásat, de azt is), hogy segítsünk a döntésedben, ha már elhatároztad magad, hogy jelentkezel egy rajztanfolyamra.

1. Hobbi rajzolás – Belvárosi Rajziskola

A Belvárosi Rajziskola helyileg Budapesten (1056 Budapest, Váci utca 47.) találod. Az itt oktató tanárok mind a Képzőművészeti Egyetemen végeztek, tehát profi rajztanároktól tanulhatsz.

A Hobbi rajzolás rajztanfolyam neked való, ha…

 • … kreatív vagy, vizuálisan érzékeny és alkotni szeretnél;
 • … szeretsz úgy kikapcsolódni és feltöltődni, hogy közben fejlődsz is;
 • … kérdéseid vannak technikákról, módszerekről, témákról, de még nem találtál rájuk választ;
 • …  próbáltál már foglalkozásokon részt venni, de hiányérzeted maradt;
 • … otthon festettél vagy rajzoltál, de nem született olyan alkotás, amilyet elképzeltél.

Akár kezdő rajzoló vagy, akár haladó, képzettségi szintednek megfelelő feladatot kapsz a tanfolyamon. Lehetőséged van választani, hogy a foglalkozásokon egyéni vagy egy általuk adott témán dolgozz. A rajzolás alapjainak elsajátítása után festészeti témákat és technikákat ismerhetsz meg. Készíthetsz kollázst-montázst, pasztellrajzot, szénrajzot, színes ceruzarajzot, akvarellt, festhetsz akrillal, temperával, dolgozhatsz tussal és vegyes technikával is.

A rajztanfolyamra havi bérlet megváltásával lehet jelentkezni, választható heti 1, vagy heti 2 alkalmas havi bérlet. Hobbi rajzolás részletek és jelentkezés »

2. Jobb agyféltekés rajztanfolyam gyerekeknek – Művészkuckó

Ahogy már többször írtunk róla, a jobb agyféltekés rajzolás technikája, nem csak a rajzolási technika fejlesztésére alkalmas. A Művészkuckó gyermekeknek szóló rajztanfolyamán sem csak a rajzoláson van a hangsúly.

Kiknek ajánljuk a Művészkuckó jobb agyféltekés tanfolyamait?

Olyan 9-13 éves gyermekeknek, akik…

 • … szeretnek alkotni, rajzolni;
 • … szeretnének még ügyesebbek lenni;
 • … szeretnek új dolgokat kipróbálni.
 • … Akiket ki kellene robbantani a tv és a számítógép elől.
 • … Akiknek most nincs nagy sikerük a rajzolásban, és szeretnének megtanulni szépen rajzolni.
 • … Akiknek szüksége lenne egy kicsit több magabiztosságra.
 • … Akiknek szüksége van egy kis pozitív biztatásra, koncentráció fejlesztésre.
 • … Hétvégi kikapcsolódásként olyan gyerekeknek, akik élményekre vágynak.

A gyermek rajzolási technikájának fejlődése mellett a rajztanfolyam segít fejleszteni az összpontosítást, a gyermek szépírását, önbizalmát, logikáját. Sikerélményben lesz része és még barátokra is lelhet.

Ha szeretnéd gyermeked készségeit fejleszteni, önbizalmát erősíteni, kreativitását növelni és rajzolással kapcsolatos kudarcait feloldani, ls szeretnéd, ha mindeközben jól érezné magát, sikerélménye legyen és legyen egy kreatív hobbija, akkor bátran válaszd a Művészkuckó jobb agyféltekés rajztanfolyamát gyermekednek.

A Művészkuckó gyermekeknek szóló jobb agyféltekés tanfolyamai már nemcsak Budapesten, de több vidéki nagyvárosban is elérhetőek. A rajztanfolyam 1 napos, reggel 9-től délután 4-ig tart. Jobb agyféltekés rajztanfolyam gyerekeknek részletek és jelentkezés »

3. Jobb agyféltekés rajztanfolyam felnőtteknek – Művészház

Egy jobb agyféltekés rajztanfolyam nemcsak a gyermekek számára remek kikapcsolódás. Felnőttek is bátran jelentkezhetnek. A Művészház már évek óta tart felnőttek számára is kezdő jobb agyféltekés rajztanfolyamokat.

Akkor való neked ez a tanfolyam, ha…

 • … régen szerettél rajzolni, de már ezer éve nem volt időd rá;
 • … túl sok a munka, a probléma és végre kikapcsolódnál;
 • … jó lenne feltöltődni;
 • … régóta érdekel, hogy vajon képes vagy e a pálcikaembernél többre;
 • … új hobbit szeretnél;
 • … szívesen lerajzolnád szerelmed, gyermekeid;
 • … hiányzik egy kis öröm és sikerémény az életedből;
 • … nagyobb önbizalomra vágysz;
 • … szívesen kreatívoskodsz;
 • … jó lenne gyermekeddel egy közös alkotós program;
 • … egyedül hozzá se mernél nyúlni egy portrérajzhoz;
 •  … a gyerekek már elég nagyok, hogy végre magadra is gondolj és azt csináld, amit szeretsz.

A felnőtt tanfolyam 14 éves kortól ajánlott, felső korhatár nincs. Teljesen kezdő rajzolók jelentkezését is várják, a rajztanfolyamnak nincs előfeltétele. Jelentkezhetsz akkor is, ha egyetlen erősséged a pálcikaember és akkor is várnak, ha ezen már túl jutottál. Bármilyen szinten rajzolsz, akár kezdő, akár haladó rajzoló vagy. A jobb agyféltekés rajztanfolyam biztosan tud neked pluszt adni.

A Művészház tanfolyamai 3 naposak és havonta több alkalommal is tartanak képzéseket, tudsz válogatni az időpontok közül. Művészház jobb agyféltekés rajztanfolyam felnőtteknek részletek és jelentkezés »

4. Alapozó rajztanfolyam – WWM Stúdió

A WWM Stúdió vezetője és névadója W. Wieger Mariann képző- és iparművész, aki 1995-ben indította el első Alapozó rajztanfolyam képzését.

“A tanfolyam az elhelyezéssel, kompozíciós fogalmakkal, egyensúllyal, mértani testek megrajzolásával, tónusozással – térlátással, és egy művészi látásmód kialakításával foglalkozik. Annak is ajánlott, aki már régebb óta rajzol.

Tanulmányok készítése, az összes alapfogalom és gyakorlat megszerzéséhez, házi feladatokkal. Kompozíció, térlátás, komplexitás amire törekedünk.”

A WWM Stúdió kezdő rajztanfolyam 30 órás, jelentkezni folyamatosan lehet. Alapozó rajztanfolyam részletek és jelentkezés »

5. Festészet képzés kezdőknek és haladóknak – Corvin rajziskola

A Corvin rajziskola szintén tart kezdőknek szóló rajztanfolyamot. Igaz inkább olyanok jelentkezését várják, akik komolyabban szeretnének foglalkozni a rajzolással, festészettel és már korábban is ki tudták bontakoztatni tehetségüket.

Kiknek való ez a rajztanfolyam?

“Festészet képzésünkre olyan felnőttek jelentkezését várjuk, akik szeretnék művészeti irányban fejleszteni készségeiket, kibontakoztatnák kreativitásukat, és a gyakorlat mellett a művészet elméletére is befogadóak, komplexen szeretnének átfogó ismereteket szerezni a képzőművészetről. A festészet kurzus kiemelten hasznos művészeti egyetemekre készülők számára. (MKE, Bécs)”

A tanfolyam elvégzése után megszerezhető a magániskolai alap és közép szintű Festőművész szakirányú tanúsítvány. A 2 éves képzésre felvételizni szükséges. Festészet képzés részletek és jelentkezés »

+1 Élményfestés – MyPaint

A + 1 lehetőség azoknak szól, akik szeretnének kiszakadni a hétköznapokból és vágynak egy rövid, kreatív kikapcsolódásra.

Ha szeretsz rajzolni, festeni és nem is áll tőled távol ez a hobbi, akkor neked való a MyPaint élményfestés. A 3 órás tanfolyamokon egy előre kiválasztott festményt készíthetsz el, melyhez minden hozzávalót megkapsz a helyszínen. Pontos iránymutatással, lépésről lépésre haladva festheted meg saját képedet. Mindezt jó hangulatban, lágy zeneszó mellett kedves emberek társaságában.

A tanfolyamokat Budapesten 3 helyszínen tartják, naponta 1-2 alkalommal. MyPaint Élményfestés részletek és jelentkezés »